Înapoi la articole

Durerea acută cervicală sau de spate? Există un unguent potrivit?

Nu este deloc plăcut când te ”încleaștă” brusc spatele, gâtul începe să doară sau apare disconfort în mușchii brațelor și picioarelor după un antrenament. O astfel de durere îți dă mare bătaie de cap și te scoate din ritmul obișnuit al vieții – singura dorință este să te întinzi și să scapi de simptomele neplăcute cât mai curând posibil.

În acest caz, unguentul Kapsikam®, conceput special pentru acest fel de durere, te poate ajuta. Am adunat 4 motive pentru care ar trebui să-l ai mereu la îndemână.

✅ 5 ingrediente active în compoziție

Uneori, pentru a ameliora disconfortul de la nivelul spatelui, mușchilor și regiunii cervicale sunt recomandate antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Chiar dacă sunt eficiente, ele au și efecte secundare – fiind administrate pe cale orală pot provoca diferite probleme la nivelul tractului gastrointestinal, sistemului cardiovascular, rinichilor și ficatului. Unguentele cu AINS au un impact mai puțin negativ, dar nu sunt lipsite de efecte secundare.

Kapsikam® nu conține AINS - conține alte substanțe active în concentrații special selectate.

  • Nonivamida - analog al capsaicinei (substanța responsabilă pentru gustul iute al ardeiului roșu). Nonivamida reduce durerea și dilată vasele de sânge ale pielii, ceea ce provoacă o senzație de căldură după aplicarea unguentului.
  • Dimetilsulfoxidul are efect antiinflamator și analgezic și, de asemenea, asigură pătrunderea prin piele a celorlalte componente ale medicamentului până la locul durerii.
  • Benzilnicotinatul dilată vasele de sânge și îmbunătățește circulația, inclusiv în zona afectată.
  • Camforul și terebentina îmbunătățesc circulația sângelui, reduc durerea.

✅ Poate fi folosit pentru diferite tipuri de durere

Cauza durerii poate fi diferită - fie mult timp “ai stat în curent” și te-a „încleștat” spatele, fie ai dormit inconfortabil și te doare regiune gâtului, fie ai reluat antrenamentul după o pauză lungă și acum te dor mușchii. În acest caz, este bine dacă ai la îndemână un unguent universal care îți va reduce disconfortul.

Kapsikam® este un astfel de unguent. În primul rând, se utilizează în durerile acute de spate și a regiunii cervicale - are un efect iritant local, îmbunătățește circulația sângelui la locul aplicării și chiar pătrunde mai adânc, la sursa durerii. Iar nonivamida din compoziția Kapsikam® blochează transmiterea impulsurilor dureroase.

Kapsikam® mai este utilizat pentru durerile trenante articulare ale brațelor și picioarelor - de exemplu, din cauza efortului intens, precum și în febra musculară după antrenament.

✅ Disponibil sub formă de emulsie hidrofilă

Un unguent bun împotriva durerilor de spate, mușchi și gât nu trebuie să creeze disconfort. De exemplu, există remedii, care se usucă greu, ceea ce înseamnă că, dacă aplici unguentul pe spate, va trebui să aștepți până când poți reveni la activitățile zilnice. Sau unguentul nu se absoarbe și pătează hainele.

Kapsikam® are o formă de dozare unică - emulsie hidrofilă. Datorită acesteia, unguentul se absoarbe rapid, nu lasă urme pe haine și permite pielii să respire.

Mod de utilizare: aplică 1–3 g de Kapsikam® pe zona dureroasă cu ajutorul aplicatorului și masează ușor pielea. Repetă de 2-3 ori pe zi.

nd folosești aplicatorul special nu va fi necesar să-ți speli mâinile după aplicare

✅ După aplicare, începe efectul de încălzire

Apare datorită creșterii fluxului sanguin în zona dureroasă. Ca urmare, se accelerează aprovizionarea țesuturilor cu oxigen, substanțe nutritive și se reduce inflamația.

Datorită efectului de încălzire Kapsikam® este un unguent potrivit și pentru sportivi. Poate fi aplicat atât după antrenament, pentru a calma durerea, cât și înainte de activitatea fizică. Unguentul contribuie la încălzirea mușchilor, astfel încât aceștia să devină mai elastici și mai pregătiți pentru exerciții fizice și, prin urmare, mai puțin predispuși la traumatisme.

În calitate de remediu revulsiv la sportivi, pe suprafaţa musculară se aplică o cantitate mică de Kapsikam® cu ajutorul aplicatorului (aproximativ 2-3 g) şi se masează până la înroşirea uşoară a pielii. După antrenament unguentul trebuie înlăturat de pe piele prin spălare cu apă rece.

Acesta este un medicament. Citiţi cu atenţie prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.